Порошенка і Зеленського просять публічно заявити про невідворотність курсу на ЄС і НАТО

П'ятниця, 19 квітня 2019, 14:36

Дві найчисельніші проєвропейські мережі громадських організацій, які загалом налічують понад 300 організацій-учасниць, закликали обох кандидатів у президенти – Петра Порошенка та Володимира Зеленського - заявити про свій намір зберегти невідворотність курсу на європейську інтеграцію України.

Відповідний лист організації оприлюднили у п’ятницю, 19 квітня, повідомляє "Європейська правда".

Лист-звернення підтримали українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та українська національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

Посол ЄС шкодує через відсутність серйозних дебатів між кандидатами в президенти

Платформи закликали кандидатів до дня тиші перед голосуванням публічно заявити, що, у разі обрання, політика президента буде спрямована на неухильне виконання Україною Угоди про асоціацію, реалізацію політики Східного партнерства, а також набуття повноправного членства України в ЄС.

Вони закликали публічно заявити, що після обрання глава держави в найкоротші терміни проведе зустріч з громадянським суспільством України для обговорення євроінтеграційних пріоритетів країни.

Зеленський: буду кожен день записувати відео про те, що НАТО - не звірюга

Платформи закликали кандидатів засвідчити, що президент своєю політикою забезпечить сталість та безповоротність євроінтеграційних реформ, які, зокрема, відкрили для України безвізовий режим з ЄС та є індикаторами для його продовження.

Вони закликають Порошенка та Зеленського своєю публічною заявою продемонструвати політичну волю всіляко сприяти ухваленню і впровадженню євроінтеграційного законодавства в Україні у строки, визначені Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, а також "20 досягненнями Східного партнерства до 2020 року".

 У листі наголошується на необхідності для майбутнього президента працювати над розвитком тісних та дружніх зв’язків з країнами-членами ЄС, які за допомогою санкцій стримують агресію Росії проти України.

 Платформи громадянського суспільства у листі зазначають, що збереження євроінтеграційного курсу є життєво необхідним для майбутнього України та її розвитку, є гарантією її державного суверенітету і територіальної цілісності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.