Україна і Швеція хочуть розвивати співпрацю у сфері кібербезпеки - МЗС

П'ятниця, 19 квітня 2019, 18:00

Підтримка Швецією реформ в Україні та курсу на інтеграцію до Європейського союзу залишатиметься незмінною.

Про це заявив посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом під час зустрічі із заступником міністра зовнішніх справ України Єгором Божком, передає "Європейська правда".

"У ході зустрічі відзначалася висока динаміка українсько-шведської співпраці, зокрема активізація співробітництва у сфері оборони. Констатувалася важливість розвитку співробітництва у галузі кібербезпеки з метою протидії гібридним загрозам", - йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

Швеція надасть додатково $380 тис. на підтримку реформ в Україні

Швеція залишатиметься одним з найбільш активних адвокатів поглиблення відносин з Україною в рамках Східного партнерства Європейського союзу, кажуть в МЗС.

В контексті відзначення 10-ї річниці Східного партнерства заступник міністра підкреслив "важливість подальшої політичної підтримки з боку ЄС прагнень країн-партнерів щодо поглиблення інтеграції до Євросоюзу".

"Божок подякував послу Швеції за відчутну політичну підтримку України на міжнародній арені та допомогу Швеції в розвитку демократичних інститутів в Україні, а також в соціальному та економічному відновленні територій, постраждалих від російської агресії", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, Данія, Швеція і Швейцарія надають $14 млн для соціального проекту на сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.