Зеленський і Трюдо обговорили конференцію щодо реформ в Україні

Середа, 24 квітня 2019, 08:25

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо в телефонній розмові привітав Володимира Зеленського із перемогою на виборах президента України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу прем'єрa.

"Прем’єр-міністр Трюдо привітав новообраного президента Зеленського із перемогою на виборах і підтвердив непохитну підтримку Канадою суверенітету й територіальної цілісності України", - розповіли в офісі прем'єра.

Під час телефонної розмови обговорювалися "спільні для України та Канади основоположні демократичні цінності, а також важливість співпраці для їх захисту у світі".

"Двоє лідерів відзначили теплі відносини між Канадою та Україною, підкріплені міцними міжособистісними зв’язками й активною українсько-канадською громадою. Вони висловили бажання поглибити та посилити двосторонню співпрацю й партнерство, зокрема за допомогою конференції щодо реформ в Україні, яка відбудеться у Торонто в липні", - зазначили у Трюдо.

Глава МЗС Британії у заяві щодо виборів в Україні нагадав про конференцію в Торонто

"Мав телефону розмову сьогодні з Джастіном Трюдо. Дякуємо пану Трюдо за підтримку демократії в Україні та поглиблення відносин між нашими країнами", - написав Зеленський у своєму Twitter.

За даними "Європейської правди", конференція запланована як триденна, вона триватиме 2-4 липня, на останній день запланована зустріч високого рівня. Канадська сторона планує масштабну подію із оголошенням про нові програми допомоги України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.