Прем'єр Італії пообіцяв Зеленському підтримку у врегулюванні конфлікту на Донбасі

Середа, 24 квітня 2019, 12:17

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте у листі до переможця виборів президента України Володимира Зеленського запевнив його у підтримці з боку Рима.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Шановний президенте, з нагоди Вашого обрання на посаду президента України, я хотів би висловити щирі вітання Вам від свого імені і уряду Італії", - йдеться у листі.

"Дружні зв'язки між нашими країнами мають давне коріння і з роками змогли перерости в плідне політичне, економічне та культурне партнерство на інституційному рівні та між нашими громадянськими суспільствами, - зазначив Конте.

Очільник італійського уряду сподівається, що під час правління Зеленського "співпраця між Римом і Києвом може бути посилена".

Посольство України вимагає вибачень від чеського видання через матеріал про Зеленського

"Саме в цьому дусі я хотів би запевнити вас у підтримці з боку моєї країни у врегулюванні конфлікту в східних регіонах України та у зміцненні шляху реформ, необхідних для майбутнього вашої країни", - підкреслив прем'єр.

"Бажаю вам усіх успіхів у виконанні свого мандату, я щиро вітаю вас", - додав Конте.

Виступаючи на початку березня на зовнішньополітичній конференції в Генуї, Конте вкотре сказав, що уряд Італії працює над тим, щоб спробувати припинити міжнародні санкції проти Росії.

Дотепер, попри свої наміри, Рим підтримував продовження обмежувальних заходів Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: