Поліція Боснії заперечує жорстоке поводження після відео із мігрантами у клітках

відео
Середа, 24 квітня 2019, 13:43

Боснійська прикордонна поліція заперечує інформацію про погане поводження з мігрантами після того, як в соціальних мережах з'явилося відео, як затримані в прикордонному ізоляторі знаходяться в схожих на клітки камерах.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Благодійна організація "Are You Syrious" опублікувала коротке відео, на якому видно людей, які перебувають в маленьких камерах, розділених дротяною сіткою. Відзначається, що відео було відправлено одним із затриманих.

Благодійна організація заявила, що мігранти на відео - це іракці, серед яких були і п'ять дітей, одному з яких було всього 3 роки.

Поліція заявила, що показаний на відео об'єкт є блоком тимчасового утримання нелегальних мігрантів, побудованим за фінансової підтримки ЄС, на прикордонному пункті Клобук, де мігранти, які в'їжджають з Чорногорії, знаходяться в очікуванні депортації.

"Прикордонна поліція Боснії і Герцеговини заперечує нелюдське поводження з мігрантами на своєму об'єкті на прикордонному пункті Клобук", - йдеться в заяві.

Поліція також заявила, що в камерах були кондиціонери та опалення, а мігранти не були замкнені, додавши, що мігранти залишалися в установі лише дві години, перш ніж поліція Чорногорії повернула їх назад.

Боснія минулого року стала найбільшою транзитною країною для мігрантів, після того, як кілька країн ЄС (Угорщина, Словенія і Хорватія) закрили свої кордони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: