Рада схвалила законопроект про спільний режим транзиту з ЄС

Четвер, 25 квітня 2019, 14:58

Верховна рада ухвалила в першому читанні і за основу проект закону про режим спільного транзиту, який дозволить Україні застосовувати європейські транзитні правила і використовувати єдину митну декларацію, що прискорить і здешевить процес переміщення товарів.

За ухвалення рішення проголосували 234 депутати, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на УНІАН.

У разі остаточного ухвалення, українська митниця отримуватиме від митниць інших країн попередню інформацію про вантажі ще до перетину ними українського кордону, що дозволить аналізувати операції на предмет їхньої ризикованості.

Рада у першому читанні cхвалила закон, необхідний для "промислового безвізу" з ЄС

Представляючи законопроект, заступник міністра фінансів Сергій Верланов зазначив, що його метою є імплементація положень Конвенції про процедуру спільного транзиту і Конвенції про спрощення формальностей в торгівлі товарами.

"На сьогодні Конвенція про процедуру спільного транзиту - це 35 країн європейського регіону, які запровадили єдині для всіх правила транзитних перевезень товарів з використанням спільного IT-продукту. Бізнес зможе використовувати єдину митну декларацію для переміщення товарів через всі кордони країн-учасниць конвенції без затримок. Держава отримає в режимі онлайн обмін митною інформацією з усіма 35 країнами, що дозволить підвищити ефективність використання системи аналізу ризиків", - пояснив заступник міністра фінансів.

Ухвалення цього закону означатиме усунення можливості маніпуляцій з документами та "переривання" транзиту шляхом впровадження обов’язкового пломбування.

Читайте також: "Реформи з одним невідомим: як адаптувати роботу митниці під норми ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: