У Стамбулі заарештували 115 військових

П'ятниця, 26 квітня 2019, 11:53

У Стамбулі правоохоронці заарештували 115 військовослужбовців, яких підозрюють у зв’язках з організацією FETO, яку турецька влада вважає організатором спроби державного перевороту у 2016 році.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN Turk.

Під час операції в рамках розслідування було затримано 55 підозрюваних у Стамбулі та 60 у провінції. Правоохоронці розшукують ще 95 підозрюваних.

Зазначається, що усі військовослужбовці, на яких видано дозволи на арешт, перебувають на дійсній військовій службі.

Серед тих, на кого видані ордери на арешт, 5 полковників, 7 підполковників, 14 майорів, 33 капітани і 102 військовослужбовці зі старшинського складу.

З 2016 року десятки тисяч людей були заарештовані за підозрою в зв'язках з проповідником Фетхуллахом Гюленом, а більше 100 тисяч осіб, включаючи вчителів, співробітників поліції і суддів, були звільнені або відсторонені від роботи в державному секторі.

Міністр юстиції Туреччини Абдулхаміт Гюль в січні заявив, що 31 088 осіб були засуджені або ув'язнені за підозрою в зв'язках з Гюленом.

Анкара звинувачує організацію Гюлена і його особисто в організації невдалої спроби перевороту в липні 2016 року, коли загинула 251 людина і більше 2 тисяч дістали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: