Євродепутат закликала ЄС проявити ініціативу через новий "паспортний план" Путіна

Субота, 27 квітня 2019, 16:10

Депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс закликала ЄС відреагувати на заявлений намір Путіна спростити видачу російського громадянства для всіх українців, зокрема, Гармс просить Німеччину, яка зараз головує у Радбезі ООН, скликати засідання органу.

Як повідомляє "Європейська правда", із таким закликом Гармс виступила у своєму Twitter в суботу.

"Агов, ЄС! Після деяких критичних слів про паспортизацію Донбасу (а це краще, ніж нічого) тепер ви бачите, що Путін продовжує свою ескалацію", - написала євродепутат, звернувшись до глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні, єврокомісара Йоганнеса Гана та президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера.

Дипломат про "паспортні наміри" Путіна: РФ хоче подальшої ескалації

"Чи підніме Гайко Маас (голова МЗС Німеччини - Ред.) це питання на Раді безпеки ООН? Чи українці знову повинні взяти на себе ініціативу?", - зазначила євродепутат, очевидно, маючи на увазі останнє засідання Радбезу ООН щодо паспортизації жителів ОРДЛО, яке відбулося за ініціативи України.

Президент РФ Владімір Путін у суботу заявив, що в Москві думають над наданням російського громадянства в спрощеному порядку не тільки жителям ОРДЛО, а й усім українцям.

Литва: паспортним кроком РФ випробовує Зеленського

Нагадаємо, 24 квітня Владімір Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Українські дипломати працюють з міжнародними партнерами над запровадженням жорстких санкцій проти Росії через рішення про видачу російських паспортів жителям окупованої частини Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.