У Єврокомісії застерегли уряд Румунії від підриву судової системи

Середа, 3 квітня 2019, 14:55

У Єврокомісії застерегли румунський уряд від будь яких кроків, які можуть підірвати румунську судову систему, та попередили про швидку реакцію у разі таких кроків.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву віце-президента Єврокомісії Юркі Катайнена.

Румунській кандидатці в топ-прокурори ЄС заборонили виїзд із країни

"Європейська комісія застерігає Румунію від будь-яких дій уряду, які можуть підірвати румунську судову систему шляхом створення системної де-факто безкарності для високопоставлених чиновників, засуджених за корупцію", - заявив віце-президент ЄК у своєму Twitter.

"Такий крок (румунського уряду. – Ред.) змусив би комісію швидко відреагувати", - додав він.

Раніше Єврокомісія критикувала румунський уряд за зміни в кримінальному праві, непроведення судової реформи та напругу між президентом і правлячою партією, що загострилася останнім часом.

Президент Румунії призначив референдум через суперечливі зміни судового законодавства

Президент Румунії Клаус Йоганніс намагається перешкодити рішенню правлячих соціал-демократів (СДП) змінити законодавство у сфері судочинства за допомогою надзвичайного указу.

Указ, яким уряд Румунії змінив законодавство у сфері судочинства, став останнім в серії законодавчих і кадрових змін, які правлячі соціал-демократи зробили в останні два роки. На думку Європейської комісії, ці зміни загрожують незалежності судової влади та верховенству закону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.