Лідер "Ісламської держави" вперше за п'ять років з'явився на відео

Вівторок, 30 квітня 2019, 11:14

В інтернеті вперше з 2014 року з’явився відеоролик з лідером терористичної групи "Ісламська держава" Абу Бакр аль-Багдаді.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявила група SITE, що відстежує активність ісламських радикалів в інтернеті.

Вступні кадри на початку 18-хвилинного відео датують запис початком квітня. Аль-Багдаді сидить зі схрещеними ногами на підлозі і звертається до трьох помічників, обличчя яких на відео розмиті.

 

На відео лідер ІГІЛ говорить про бої біля Багузу – останнього оплоту бойовиків в Сирії, а також повідомляє про загибель великої кількості ісламістів.

У своєму відеозверненні аль-Багдаді торкнувся теми серії терактів на Шрі-Ланці, в яких загинули понад 250 осіб. Відповідальність за теракти раніше взяла на себе ІДІЛ.

Попереднє відео з аль-Багдаді було знято в липні 2014 року у Великій мечеті іракського

Лідера "Ісламської держави" часто оголошували вбитим або пораненим

Іракська розвідка заявила, що Аль-Багдаді ховається в селах у західній пустелі, поруч із сирійським кордоном. ІДІЛ була витіснена з сирійської Ракки та з території Іраку і контролює лише невелику частину території у східній Сирії.

Вважається, що Аль-Багдаді був поранений під час авіаудару літаків США на початку 2015 року, але достатньо відновився, щоб зберегти прямий контроль над групою.

Нагадаємо, на початку липня 2018 року в ІДІЛ заявили про загибель сина Аль-Багдаді у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.