Хаос і некомпетентність у МВС Британії призводить до незаконних затримань шукачів притулку - ЗМІ

Вівторок, 30 квітня 2019, 11:54

Департамент Міністерства внутрішніх справ Великої Британії, який відповідає за міграційні питання, перевантажений роботою, а його співробітники недостатньо кваліфіковані.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише британське видання The Guardian.

У складі британського МВС працює спеціальний відділ DCT, який відповідно до Дублінської конвенції ЄС визначає, яка держава-член ЄС відповідає за розгляд заяви про надання притулку і передачу шукачів притулку відповідальній державі.

"Помилки перевантажених роботою, недостатньо кваліфікованих, заляканих співробітників DCT прямо і часто призводять до затримань в імміграційних службах, які згодом виявляються незаконними", - заявило один з джерел видання.

Інформатори також стверджують, що рішення про те, чи може заявник залишитися у Британії, яке має займати шість місяців, часто займає два роки. Протягом цього часу заявники перебувають у підвішеному стані, не можуть працювати або орендувати майно.

Люди, які шукали притулок, часто незаконно затримуються на строк до шести тижнів в імміграційних центрах.

Особисті цілі ефективності побічно спонукають співробітників відділу відхиляти заявки без повного вивчення питання про те, чи мають люди право залишатися в Британії.

Люди з вагомою підставою залишатися в Британії депортуються через погані рішенння, прийняті недостатньо навченим персоналом.

Польоти з депортованими часто скасовують, коли шукачі притулку протестують на борту і пілоти відмовляються летіти.

Джерела також критикують особисті показники ефективності у відділі. Вони вважають, що ці цілі настільки суворі, що співробітники відчувають непряму мотивацію відхиляти заяви про надання притулку.

Співробітникам надається 555 хвилин, щоб відхилити клопотання про надання притулку, і всього 222 хвилини, щоб їх задовольнити.

"Їх виправдання полягає в тому, що для написання відмови потрібно більше часу, але реальність така, що позитивне рішення вимагає стільки ж часу і зусиль", - стверджує одне з джерел.

Погані рішення також приймаються через те, що недостатньо навчені соцпрацівники несуть особисту відповідальність за проведення співбесід з шукачами притулку, заявили інформатори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.