"Газпром" починає зазнавати збитків через глобальне потепління

Четвер, 4 квітня 2019, 13:40

Експорту російського газу загрожує зміна клімату, і боротьба Євросоюзу з цим явищем відповідає інтересам газовиків Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

У "Газпрома" в 2019 році падає експорт в далеке зарубіжжя. Поставки газу знизилися в 1-му кварталі на 10,2% порівняно з аналогічним періодом рекордного 2018 року. При цьому в березні обсяги скоротилися на 18%, повідомили в державному концерні.

"Таке значне падіння експорту викликане, по-перше, аномально теплою зимою на території Євросоюзу, який є для "Газпрому" основним ринком збуту. По-друге, економічною кризою в Туреччині, що займає поки 2-е місце серед найбільших покупців російського газу після Німеччини і перед Італією", - йдеться у матеріалі.

Не лише "Північний потік-2": США визначають нову енергетичну політику в Європі

Через аномально теплу зиму європейські компанії не лише закуповували менше російського газу, але й менше використовували вже придбаний раніше газ, який зберігається у підземних сховищах. Внаслідок цього на кінець березня підземні сховища ЄС заповнені на 40%, що означає, що обсяги купівлі газу у Росії можуть скоротитися і в наступних кварталах.

Нагадаємо, Європейський парламент затвердив нові правила ринку газу, які поширюватимуться на трубопроводи із країн, що не входять до складу ЄС, зокрема, на газопровід "Північний потік-2". "Газпром" повинен буде дотримуватися європейських правил, оскільки до нього буде застосовуватись ухвалена газова директива ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.