У Латвії екс-співробітнику МВС загрожує до 20 років за шпигунство на РФ

Четвер, 4 квітня 2019, 14:52

Колишнього співробітника МВС Латвії звинувачують у тому , що протягом тривалого часу він надавав інформацію російським спецслужбам, завдавши помітної шкоди державній безпеці країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

Справу колишнього співробітника Центру інформації МВС вже передали в прокуратуру і його звинувачують за чотирма статтями – шпигунство, незаконний обіг зброї, порнографії та обладнання для оперативних дій. Повідомляється, що йдеться про начальника відділу обліку вогнепальної зброї Олега Бурака.

Спецслужби стверджують, що підозрюваний тривалий час шпигував за завданням російських спецслужб і отримував за це винагороду. Він збирав різного роду інформацію, в тому числі ту, яка містить державну таємницю. Потім він передавав її співробітникам російських спецслужб і таким чином завдав істотної шкоди інтересам національної безпеки Латвії.

В ході розслідування служба держбезпеки Латвії вилучила кілька носіїв даних, які містили понад 13 000 файлів, саморобну зброю і вибухові пристрої, на придбання яких у підозрюваного не було дозволу.

У Литві звинуваченого у шпигунстві на користь РФ посадили на 7 років

Бураку загрожує до 20 років в'язниці.

За часів СРСР Бурак служив в Афганістані. У 2006 році його штрафували за не відповідний службовим нормам МВС рівень знання латиської мови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.