Бундестаг втретє відхилив кандидатуру правих популістів на посаду віце-спікера

Четвер, 4 квітня 2019, 20:10

Представниця правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Маріана Хардер-Кюнель втретє не змогла зайняти посаду віце-голови німецького парламенту.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на  Deutsche Welle.

Її кандидатуру в ході голосування в четвер, 4 квітня, підтримали 199 парламентарів, 423 депутати виступили проти, ще 43 утрималися.

Праві популісти висували свого кандидата на цю посаду шість разів, з них тричі - Хардер-Кюнель. У листопаді 2018 року за її призначення висловилися 223 людини, а 387 депутатів виступили проти. У середині грудня кількість прибічників кандидатури представника АдН зросла до 241 людини, а число супротивників знизилося до 377. Рішення про те, чи зможе правопопулістська партія висунути Хардер-Кюнель в четвертий раз, тепер належить приймати Раді старійшин бундестагу.

Заступниками чинного голови бундестагу Вольфганга Шойбле є Ханс-Петер Фрідріх з Християнського-соціального союзу, соціал-демократ Томас Опперман, представник Вільної демократичної партії Вольфганг Кубіккі, Петра Пау з Лівої партії, а також Клаудіа Рот з фракції "зелених".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.