Новозеландський терорист переказував гроші ультраправим у Франції

П'ятниця, 5 квітня 2019, 10:23

Підозрюваний бойовик, який розстріляв у мечетях Нової Зеландії 50 людей, переказував гроші французькій ультраправій групі і одного разу купив квиток у замок Нойшванштайн в Баварії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Associated Press.

Федеральне управління кримінальної поліції підтвердило, що в середу поінформувало німецьких депутатів про розслідування зв'язків, які підозрюваний мав у Німеччині.

Австрія підтвердила зв'язок ультраправого руху з новозеландським терористом

На закритому брифінгу оприлюднили інформацію про те, що підозрюваний Брентон Харрісон Таррант переказував гроші групі Generation Identity у Франції. Ультраправа група, яка пропагує білу націоналістичну ідеологію, поширилася в інші європейські країни з моменту її заснування в 2012 році.

Федеральна поліція відмовилася уточнювати, але німецьке інформаційне агентство dpa повідомило, що Таррант перерахував групі 2200 євро у вересні 2017 року.

Крім того, німецька поліція заявила, що Таррант використав свою кредитну карту в листопаді минулого року для оплати квитка в замок Нойшванштайн – популярне туриcтичне місце неподалік від австрійського кордону.

Слід ненависті: чому трагедія у Новій Зеландії має стати уроком для ЄС

У той час Таррант подорожував Європою, зупиняючись в Австрії, Угорщині, Румунії, Болгарії та Естонії.

Поліція Нової Зеландії висунула 28-річному австралійцю висунули 50 обвинувачень у вбивстві і 39 у спробі вбивства у справі про теракт в двох мечетях у новозеландському Крайстчерчі, який стався 15 березня.

Раніше канцлер Австрії Себастьян Курц підтвердив, що існує фінансовий зв'язок між Таррантом та крайньо правим австрійським Ідентаристським рухом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.