Росія до вересня направить до ЄСПЛ позицію у справі про збитий MH17

П'ятниця, 5 квітня 2019, 17:12

Росія до початку осені сформує і спрямує до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) позицію по скарзі родичів жертв збитого над Донбасом малазійського "Боїнга" рейсу MH17.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Інтерфакс.

"Комунікації ЄСПЛ за скаргами "Айлей та інші проти Росії" і "Енглін та інші проти Росії" надійшли до Мін'юсту Росії 4 квітня і стосуються обставин авіакатастрофи "Боїнга" рейсу MH17 авіакомпанії "Malaysia Airlines" на території України в 2014 році", - заявили в Мін'юсті РФ.

У відомстві зазначили, що відповідно до положень Конвенції про захист прав людини і основних свобод "термін підготовки позиції влади РФ за пред'явленими претензіями встановлений до 3.09.2019".

"З метою підготовки російської правової позиції Мін'юст Росії організовує вивчення матеріалів, що надійшли на предмет прийнятності відповідних скарг і обґрунтованості висунутих заявниками претензій", - йдеться в заяві Мін'юсту РФ.

Нагадаємо, ЄСПЛ 3 квітня повідомив уряду Росії про скарги родичів загиблих у катастрофі малайзійського "Боїнга" і попросив Москву викласти міркування з цього питання.

Скарги були подані родичами людей, які загинули 17 липня 2014 року в результаті збиття рейсу MH17 над Донбасом.

Нагадаємо, у травні минулого року Нідерланди і Австралія поклали на Росію відповідальність за її роль у збитті "Боїнга" в небі над Донбасом.

24 травня міжнародна Спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 оголосила, що малайзійський "Боїнг" був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, зокрема 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: