Молдова: проєвропейський блок ACUM покликав соціалістів на переговори

Понеділок, 8 квітня 2019, 11:20

У Молдові проєвропейський блок ACUM запросив Партію соціалістів взяти участь у публічних переговорах.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на сторінку блоку у Facebook.

"Політичний блок ACUM запрошує парламентську фракцію ПСРМ до публічних переговорів 9 квітня 2019 року об 11.00 (або інший узгоджений день ​​і час) у конференц-залі парламенту Республіки Молдова", - йдеться у повідомленні.

Блок висловив стурбованість, що процес формування керівних органів парламенту затягується, а відтак затягується прийняття законів, необхідних для звільнення Молдови з олігархічного полону.

"Деолігархізація державних інституцій є першою умовою для повернення Молдови на шлях нормалізації та повернення віри громадян у демократичне та процвітаюче майбутнє їхньої країни", - наголосили в ACUM.

У парламенті Молдови не домовилися про коаліцію, Додон заговорив про дострокові вибори

У блоці заявили про бажання обговорити антиолігархічний пакет законопроектів, зареєстрований у парламенті, та інші ініціативи з деолігархізації.

Раніше ACUM ініціював переговори щодо деолігархізації Молдови 2 квітня. Тоді на зустріч прийшли тільки кілька депутатів партії "Шор". Коли вони з'явилися в кабінеті, депутати блоку ACUM майже відразу покинули приміщення. Через кілька годин після цього в держрезиденції почалися переговори під егідою президента Ігоря Додона, на які прийшли тільки представники ПСРМ і Демпартії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.