Країни "Східного партнерства" повинні продовжувати боротьбу з корупцією - Могеріні

Понеділок, 8 квітня 2019, 20:06

Країни "Східного партнерства" повинні продовжувати зусилля в сфері боротьби з корупцією і дотримання принципу верховенства права.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні після засідання Ради ЄС у закордонних справ.

"Загалом, якщо озирнутися на чотири або п'ять років тому, ми досягли величезного прогресу в багатьох різних сферах, від спрощення візового режиму до контактів між людьми, торгівлі та економічних інвестицій. Очевидно, що необхідно зробити ще більше, зокрема, щодо належного управління, боротьби з корупцією та верховенства права", - сказала Могеріні.

Вона  відзначила рішучість ЄС допомагати в цьому партнерам з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, України.

"Я можу сказати, що я чітко бачу, що кожен з них, по-своєму, дуже бажає наблизитися до Європейського Союзу", - сказала Могеріні.

Рада ЄС на рівні глав МЗС обговорювала в Люксембурзі підготовку святкування 10-ї річниці "Східного партнерства", яку заплановано відзначити в травні в Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.