Консультативна місія ЄС передала прикордонникам причепи для перевезення службових собак

фото
Вівторок, 9 квітня 2019, 16:51

Консультативна місія Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України надала Державній прикордонній службі України автомобільні причепи для перевезення службових собак.

Про це "Європейській правді" повідомили у прес-службі ДПСУ.

Причепи передали в рамках проекту міжнародної технічної допомоги "Ефективна взаємодія між ДФС, Держприкордонслужбою та Нацполіцією України у сфері протидії транскордонній злочинності".

 

Одним із завдань проекту міжнародної допомоги є надання технічної підтримки кінологічним підрозділам правоохоронних органів з метою підвищення їх мобільності та ефективності.

Отримане устаткування дозволить прикордонникам швидше, комфортніше та зручніше транспортувати службових собак до будь-яких підрозділів кордону.

"Належне функціонування саме кінологічних підрозділів в правоохоронних органах - це один з найбільш ефективних способів протидії різним типам транскордонної організованої злочинності (міжнародному тероризму, незаконній міграції, контрабанді зброї, наркотичних, психотропних, вибухових речовин та сигарет), як в пунктах пропуску через кордон, так і вздовж "зеленої" ділянки", - зазначили представники КМЄС.

Нагадаємо, Консультативна місія ЄС працює в Україні з грудня 2014 року, офіси КМЄС відкриті у Києві, Львові, Харкові.

Місія надає консультації, тренінги та обладнання з метою підтримки реформування правоохоронних та судових органів України таких як: Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція, Генеральна прокуратура, Служба безпеки України, Національне антикорупційне бюро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.