Порошенко попросив Меркель посилити санкції проти РФ

П'ятниця, 10 травня 2019, 12:09

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у п’ятницю закликав посилити санкції проти Росії з огляду на рішення видавати російські паспорти українцям.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на прес-службу глави держави.

"Петро Порошенко закликав Берлін підтримати посилення санкцій проти Москви у відповідь на так звані паспортні укази", - йдеться у повідомленні.

Євродепутат назвав мотиви Кремля за рішенням роздавати паспорти українцям

У контексті розгляду в Гамбурзі Міжнародним морським трибуналом питання звільнення 24 українських моряків Порошенко і Меркель приділили увагу подальшому посиленню тиску на Москву для прискорення звільнення всіх українських заручників, яких незаконно утримує Росія.

Меркель висловила сподівання, що нове керівництво України буде дотримуватися принципу наступництва у зовнішній політиці, передусім щодо ЄС та розвитку українсько-німецького стратегічного партнерства.

Вона запевнила, що Україна залишатиметься в центрі уваги політики ЄС та Німеччини.

Глави МЗС країн ЄС обговорять паспортний указ Путіна

Нагадаємо, 13 травня в Брюсселі розпочнеться дводенна зустріч глав МЗС Євросоюзу, на якій обговорять паспортизацію, оголошену РФ.

Глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу має намір на цій зустрічі підняти питання про запровадження нових санкцій щодо РФ через паспортизацію громадян України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.