Україна поновила транзит нафти до ЄС

Субота, 11 травня 2019, 17:23

У суботу, 11 травня, АТ "Укртранснафта" відновила транзит нафти європейським споживачам по магістральному нафтопроводу "Дружба".

Про це повідомила прес-служба компанії, передає "Європейська правда".

"Це стало можливим, зокрема після того, як фахівці угорської компанії MOL провели додаткові дослідження нафти, що перебуває у трубопроводі та підтвердили готовність її приймати", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 23 квітня Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

25 квітня компанія "Укртранснафта" вимушено призупинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" ("Дружба").

27 квітня в РФ порушили кримінальну справу про умисне забруднення нафти у нафтопроводі "Дружба".

2 травня стало відомо, що у нафтопроводах Росії, Білорусі, України і Польщі накопичилося близько 5 мільйонів тонн нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних речовин. У ЗМІ повідомлялося, що "Укртранснафта" оцінює недоотриману тижневу виручку під призупинення транзиту нафти в 1 млн євро.

В "Укртранснафті" заявили, що Росія має збільшити прокачування нафти у наступні звітні періоди до кінця 2019 року в рахунок недопоставлених у квітні обсягів через зіпсовану хлоридами нафту.

Європейським країнам довелося застосовувати власні резерви через зупинку постачання з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: