ЄСПЛ назвав нову дату слухань у справі України проти Росії по Криму, що зірвалися в лютому

Середа, 15 травня 2019, 14:13

Слухання у справі "Україна проти Росії" щодо Криму у Європейському суді з прав людини, які зірвалися в лютому, відбудуться 11 вересня цього року.

Про це повідомив заступник міністра юстиції України, уповноважений уряду у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина, інформує "Європейська правда".

"Тільки що Секретаріат уповноваженого з питань ЄСПЛ отримав листа, на який ми чекали з лютого цього року. Засідання Суду стосовно прийнятності заяви 20958/14 (по Криму) призначено на 11 вересня 2019 року. Тримаємо кулаки та перехрещені пальці, щоб цього разу воно відбулось", - повідомив Ліщина на своїй сторінці у Facebook.

Київ просить ЄСПЛ якнайшвидше призначити нову дату слухань у справі "Україна проти Росії"

Нагадаємо, в лютому Європейський суд з прав людини ухвалив рішення про перенесення на невизначений наразі термін публічних слухань у "кримській" скарзі України проти Росії. Про це стало відомо незадовго до лютневого засідання, тож рішення про таке перенесення у настільки короткий час було безпрецедентним.

За скаргою суд повинен розглянути питання про те, чи здійснювала Росія фактичний контроль території Криму ще до "юридичного оформлення" анексії рішенням Державної думи РФ.

Київ просив ЄСПЛ якнайшвидше призначити нову дату слухань у справі "Україна проти Росії".

Детальніше про справу читайте у інтерв’ю: "Ключове питання, на яке відповість ЄСПЛ – чи контролювала Росія Крим ще до анексії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.