Раду закликали не зволікати з ратифікацією енергетичного додатка до Угоди про асоціацію

Середа, 15 травня 2019, 17:08

Віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала депутатів не зволікати з ратифікацією рішення Ради асоціації Україна-ЄС про внесення змін і доповнень до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Сьогодні уряд підтримав оновлення енергетичного додатка до Угоди про асоціацію з ЄС. Прошу народних депутатів не зволікати і ратифікувати відповідне рішення. Це правова й інфраструктурна інтеграція, яка ще й посилить наші переговорні позиції з РФ" - написала Климпуш-Цинцадзе у Twitter.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів на засіданні у середу схвалив проект закону про ратифікацію рішення Ради асоціації Україна-ЄС про внесення змін і доповнень до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Нагадаємо, на 5-му засіданні Ради асоціації Україна-ЄС в грудні Євросоюз та Україна домовилися оновити Угоду про асоціацію для інтеграції українського енергетичного ринку з ринком ЄС.

На зустрічі сторони узгодили додаток до Угоди, який встановлює перелік загальноєвропейських правил функціонування ринку енергетики, які Україна береться впровадити у власне законодавство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.