Держдеп США підготував другий пакет санкцій за отруєння Скрипаля

Четвер, 16 травня 2019, 08:02

Заступниця глави Держдепартаменту США заявила, що Держдеп представив на розгляд главі відомства Майку Помпео і президенту США Дональду Трампу другий пакет санкцій у справі про отруєння в Великій Британії колишнього подвійного шпигуна Сергєя Скрипаля та його дочки.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Голос Америки".

На слуханнях в Сенаті в середу Андреа Томпсон заявила, що нові обмеження є частиною розширеної стратегії щодо Росії.

США готують нові санкції проти РФ через Скрипалів – ЗМІ

Перший пакет американських санкцій через отруєння Скрипаля набрав чинності 27 серпня 2018 року. Обмежувальні заходи включають заборону на продаж Росії зброї, а також товарів і технологій подвійного призначення.

Другий пакет санкцій може включати, зокрема, повну заборону на експорт до Росії американських товарів, обмеження імпорту російських товарів в США, зниження рівня дипломатичних відносин, заборону на авіаперевезення державними компаніями.

Сергєй Скрипаль і його дочка були отруєні в Солсбері 4 березня 2018 року за допомогою нервово-паралітичної речовини "Новічок", розробка якої велася ще в Радянському Союзі. Лондон стверджує, що замах організував Кремль, і поклав відповідальність за подію особисто на президента Росії Владіміра Путіна. Москва звинувачення відкидає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: