Президент Австрії пов’язав виконання "Мінська" з виборами до Верховної ради

Четвер, 16 травня 2019, 14:25

Федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен заявив, що подальший розвиток ситуації навколо виконання Мінських домовленостей залежатиме від парламентських виборів в Україні восени.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ".

"Я сказав, що я буду радий, якщо з тої, чи іншої сторони буде якийсь позитивний імпульс в плані реалізації Мінських домовленостей. Але, будьмо реалістами, зараз ми маємо почекати, як будуть розвиватися події з парламентськими виборами в Україні у жовтні", - заявив президент 15 травня, коментуючи свої переговори з главою РФ Владіміром Путіним у Москві.

Ван дер Беллен вказав на "багаторічну австрійську мантру" – потрібно залишатися в діалозі "навіть, якщо щодо якихось пунктів можуть бути різні думки".

Він також прокоментував вплив на двосторонні австрійсько-російські відносини санкцій ЄС проти Росії, введених через незаконну анексію Криму та війну на Донбасі.

За його словами, "найгірше вже позаду", і "за останні роки ми вже дещо змінили наші торговельні потоки". Водночас, наголосив австрійський президент, санкції несуть шкоду обом сторонам.

"Те, що ситуація чисто з економічної точки зору для обох сторін є незадовільною – думаю, ніхто не буде сперечатися". 

Україна ставить ультиматум щодо Ради Європи: може скасувати Мінські угоди

Ван дер Беллен ще неодноразово заявляв про "традиційно чудові відносини" між Австрією та Росією та необхідність їх покрашення, зробити що і покликаний форум "Сочинський діалог", який він спільно з Путіним запустив під час робочого візиту. Наступне засідання форуму пройде у Зальцбургу у 2020 році, і Ван дер Беллен відразу запросив Путіна приїхати до Австрії.

Як повідомляє австрійський суспільний мовник ORF, перед зустріччю з російським колегою президент Австрії заявив, що він не вбачає "якоїсь фундаментальної кризи довіри" між Росією та Євросоюзом. Він зазначив, що під час зустрічі з президентом РФ хоче його запитати, "чи не буде в інтересах Росії вжити той чи інший захід з відбудови довіри", особливо щодо конфлікту з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: