Порошенко прийняв вірчі грамоти у нового посла Польщі

фото
Четвер, 16 травня 2019, 17:56

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Польщі, Хорватії, Північної Македонії, Болгарії, Вірменії та Аргентини.

Про це "Європейській правді" повідомили у прес-службі глави держави.

"Глава держави подякував польській стороні за незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та висловив сподівання на збереження традиційно активного політичного діалогу на найвищому рівні у майбутньому", - йдеться у повідомленні.

 
Петро Порошенко і Бартош Ціхоцький

Порошенко та Бартош Ціхоцький також обговорювали шляхи посилення двосторонньої взаємодії на євроатлантичному напрямку та у сфері енергетичної безпеки.

Ціхоцький прибув до України ще в березні. До свого призначення у 2015-2016 роках він був співробітником посольства Польщі у Москві, після чого повернувся до Варшави на посаду радника голови Служби розвідки. З 2017 року – знову працював в МЗС, де відповідав за східну політику.

Будучи послідовним критиком агресивної політики Росії та адвокатом територіальної цілісності України, Ціхоцький одночасно є противником поступок Києву у історичній суперечці.

Детальніше читайте у статті "Нове обличчя Варшави: польське посольство очолить прихильник жорсткого діалогу з Україною".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.