Російські літаки здійснили близько 20 нальотів у Сирії - правозахисники

П'ятниця, 17 травня 2019, 09:18

Російські бойові літаки 16 квітня здійснили близько 20 нальотів в північній сільській місцевості сирійської провінції Алеппо.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на британський Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

У звіті йдеться про бойові дії, розв'язані режимом Башара Асада та його союзниками у частинах провінцій Хама, Ідліб та Латакія на північному заході Сирії, які контролюють, зокрема, угруповання підтримувані Туреччиною.

У ході 17-го дня ескалації у регіоні, яка почалася 30 квітня, понад 800 повітряних і наземних ударів забрали життя 3 громадян, десятки зазнали поранень, йдеться у повідомленні. 

Режим Асада обстріляв зв'язкову вежу турецького посту у північно-західній місцевості Хами, вивівши її з ладу.

Кількість жертв зросла принаймні до 452 осіб, які були вбиті від 30 квітня, зокрема це 153 цивільні особи, у тому числі 27 дітей і 33 жінки. 33 з них, зокрема 9 дітей і 10 жінок загинули в російських авіаційних бомбардуваннях в Ідлібі і Хамі. Також йдеться про десятки загиблих джихадистів та членів сил режиму Асада.

РФ і Асад посилили бомбардування в Сирії: ООН каже про 200 загиблих з лютого

Сирійські повстанці, підтримані Туреччиною, заявляють, що Москва і сирійський уряд намагаються захопити контроль над двома ключовими магістралями в їхньому останньому анклаві на північному заході країни.

Асад прагне відновлення контролю над стратегічними магістралями М5 і М4 від Алеппо до Хами і Латакії на узбережжі Середземного моря, двома найважливішими транспортними артеріями довоєнної Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.