РФ і Асад посилили бомбардування в Сирії: ООН каже про 200 загиблих з лютого

відео
Четвер, 2 травня 2019, 16:45

За даними ООН, бойові дії на північному заході Сирії з лютого змусили близько 140 тисяч осіб шукати нового притулку. Це - результат активізації бомбардувань режимом Башара Асада і його союзником Росією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

"З лютого понад 138,5 тис. жінок, дітей і чоловіків перемістилися з північної Хами і південного Ідліба" , - сказав Девід Свонсон з Управління ООН з координації гуманітарних питань.

"З 1 по 28 квітня, за оцінками, понад 32 500 осіб переїхали до різних громад в провінціях Алеппо, Ідліб і Хама", - сказав він.

Ідліб був захищений від масового наступу режиму Асада за вересневою угодою, підписаною союзником Дамаска Росією і прихильником повстанців Туреччиною.

Макрон обіцяє зберегти підтримку сирійських курдів

Проте близько трьох мільйонів мешканців регіону піддавалися все потужнішим обстрілам з січня.

Ескалація призвела до загибелі понад 200 цивільних осіб з лютого, повідомляє ООН. Цілями нової хвилі обстрілів і авіаударів цього тижня були школи і медичні центри, стверджує Свонсон.

"ООН глибоко стурбована нещодавньою ескалацією", - сказав він.

Британська сирійська обсерваторія з прав людини в середу заявила, що обстріли режиму за останні два дні були найбільш інтенсивними після укладання угоди між Москвою і Анкарою. Монітор заявив, що в середу в результаті бомбардування загинули щонайменше семеро цивільних осіб. США у вівторок закликали Росію дотримуватися своїх зобов'язань і припинити "ескалацію" в Ідлібі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: