Польща: підтримка влади різко впала після гучного фільму про педофілію в церкві

інфографіка
П'ятниця, 17 травня 2019, 12:43

Опозиційна "Європейська коаліція" випереджає партію влади Польщі "Право і справедливість" на понад 10%, згідно з опитуванням, проведеним 14-16 травня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsweek.pl.

Захист Католицької церкви, яка зіткнулася з кризою після виходу скандального документального фільму про педофілію серед священиків, не пішов на користь PiS.

Згідно з останнім опитуванням IBSP, підтримка правлячої партії перед виборами до Європарламенту становить 33% - вона знизилася на цілих 6 процентних пунктів порівняно з опитуванням тиждень тому

Тим часом "Європейську коаліцію", тобто альянс "Громадянської платформи", "Новочесної", "Зелених", SLD і PSL, підтримали 43,6% респондентів.

На третьому місці в опитуванні розмістилася партія Wiosna з результатом 9,1% (зміна на півпроцента).

 

Водночас зросла підтримка правого і антиєвропейського альянсу Konfederacja. Протягом тижня підтримка політсили збільшилася на 5 відсоткових пунктів і зараз становить 6,9%.

Опитування свідчить, що 5-відсотковий виборчий бар’єр не долає правопопулістська партія Kukiz'15 – за неї готові віддати голоси 4,89% поляків.

Польща готує жорсткі покарання за педофілію на тлі церковної кризи

Документальний фільм "Тільки не кажи нікому", знятий двома братами, містить докладні розповіді поляків, які розказують, що сексуальне насильство з боку священнослужителя зруйнувало їхнє дитинство.

Обурлива реакція суспільства через жорстоке поводження з неповнолітніми з боку священиків-педофілів і приховування цих фактів церковним керівництвом  є проблемою для правого уряду Польщі, який є близьким до Римсько-католицької церкви.

Читайте також: "Не кажи нікому: чому скандальний фільм став у Польщі політичним фактором".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.