ЄС на рік продовжив санкції проти сирійського режиму

П'ятниця, 17 травня 2019, 13:47

Рада Європейського Союзу продовжила обмежувальні заходи проти сирійського режиму до 1 червня 2020 року.

Про це "Європейської правді" повідомили в прес-службі Ради.

"Відповідно до стратегії ЄС щодо Сирії, ЄС вирішив зберегти свої обмежувальні заходи проти сирійського режиму і його прихильників, так як репресії проти цивільного населення тривають", - йдеться в заяві.

Рада також виключила зі списку 5 померлих осіб, а також одну організацію, що припинила своє існування, і одну організацію, відносно якої більше не було підстав застосовувати обмежувальні заходи.

В даний час до санкційного списку входять 270 осіб і 70 організацій, на яких поширюється заборона на поїздки і заморожування активів за те, що вони несуть відповідальність за насильницькі репресії проти цивільного населення в Сирії, отримують користь від дій режиму або підтримують його і/або пов'язані з такими особами або організаціями.

Введені санкції включають нафтове ембарго, обмеження на певні інвестиції, заморожування активів сирійського центрального банку, які знаходяться в ЄС, експортні обмеження на обладнання і технології, які можуть використовуватися для внутрішніх репресій, а також на обладнання і технології для моніторингу або перехоплення інтернету або телефонного зв'язку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: