Brexit-партія зберігає лідерство за тиждень до виборів в Європарламент - опитування

Неділя, 19 травня 2019, 15:22

Нова партія "Brexit" Найджела Фараджа значно випереджає правлячу Консервативну партію і опозиційну Лейбористську партію в опитуванні перед голосуванням на європейських виборах.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Згідно з останнім опитуванням Opinium, недавно сформована партія набирає 34% голосів на виборах в Європарламент, в яких бере участь Велика Британія, оскільки вона не змогла покинути Європейський Союз, як очікувалося в кінці березня. Підтримка партії не змінилася в порівнянні з опитуванням тиждень тому.

Лейбористи йдуть на другому місці з результатом 20%, що на 1 процентний пункт нижче. Консерватори прем'єр-міністра Терези Мей залишаються на четвертому місці, збільшившись на 1%.

Ліберал-демократи, які виступають за ЄС, які закликають до проведення другого референдуму по Brexit, йдуть третіми з рейтингом 15%.

Велика Британія візьме участь у виборах до Європарламенту, так як вже очевидно, що їй не вистачить часу для ратифікації угоди про вихід з ЄС в парламенті.

Нагадаємо, лідери ЄС на позачерговому саміті 10 квітня погодилися надати Британії "гнучке" відтермінування її виходу з блоку до 31 жовтня 2019 року.

Лідери ЄС також вирішили, що якщо Британія не схвалить угоду до 22 травня і відмовиться від участі у виборах в Європарламент, її членство у блоці припиниться 31 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.