Міністра оборони Британії звільнили через витік інформації

Четвер, 2 травня 2019, 08:22

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей звільнила міністра оборони через несанкціонований витік інформації із засідання Ради безпеки країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Гевіна Вільямсона звільнили після того, як у ЗМІ хтось злив інформацію про засідання Ради безпеки, на якому обговорювали дозвіл китайському технологічному концерну Huawei брати участь у розбудові мережі мобільного зв'язку 5G у Британії.

НАТО оцінює ризики використання обладнання Huawei - генсек

Зокрема, видання Daily Telegraph повідомило про конфіденційне обговорення Ради безпеки - включаючи застереження від декількох членів кабінету про можливі ризики для національної безпеки у зв'язку з угодою з Huawei.

На зустрічі з Вільямсоном в середу ввечері Тереза Мей заявила міністру, що у неї є інформація, яка свідчить про його відповідальність за несанкціоноване розголошення інформації.

CША пригрозили Німеччині обмежити співпрацю розвідок у разі угоди з Huawei

У листі про його звільнення Мей заявила, що "жодної іншої достовірної версії подій, яка б пояснювала цей витік, виявлено не було".

Вільямсон обвинувачення відкидає. Він переконаний, що ретельне та офіційне розслідування підтвердить його позицію.

Після інциденту розпочато внутрішнє розслідування. Новим міністром оборони призначено міністра міжнародного розвитку Пенні Мордонт.

Вільямсон, який працював міністром оборони з 2017 року, на посаді відзначився жорсткими заявами на адресу Росії після отруєння Скрипалів у Солсбері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.