Дослідження: німецькі церкви втратять половину своїх членів до 2060 року

Четвер, 2 травня 2019, 17:00

Дві провідні християнські церкви Німеччини втратять мільйони членів протягом наступних десятиліть і, згідно з результатами дослідження, їм доведеться затягнути свої фінансові паски.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Дослідники з Фрайбурзького університету прогнозують, що загальна кількість членів німецьких католицьких і протестантських церков зменшиться з 45 мільйонів до 34,8 мільйонів до 2035 року та до 22,7 мільйона до 2060 року.

У Чехії затвердили оподаткування компенсацій церкві за політику комуністів

Результати дослідження, яке замовила Конференція католицьких німецьких єпископів і Євангельська церква Німеччини, серед причин занепаду вказали, що німці хрестять дедалі менше дітей, ніж помирає дорослих прихожан, а також, що дорослі вирішують покинути церкву.

Члени католицької та протестантської церков у Німеччині платять до 9% свого оподатковуваного доходу церкві, генеруючи мільярди євро на рік для двох установ.

Низький рівень безробіття та стабільне зростання в найбільшій економіці Європи збільшили сукупний дохід двох церков до 12 млрд євро за останні роки. Проте дослідження прогнозує, що інфляція призведе до витрат церков на заробітну плату та утримання будівель в 25 млрд євро до 2060 року, що призведе до значного дефіциту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: