Туреччина готується до можливих санкцій США через С-400

Середа, 22 травня 2019, 12:40

Туреччина готується до потенційних санкцій США за покупку російських систем протиракетної оборони С-400, оскільки Анкара вважає придбання "завершеною справою".

Про це заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Daily Sabah.

Акар сказав, що США все ще намагаються відмовити Туреччину від покупки систем російського виробництва, але Анкара сповнена рішучості пройти через угоду.

"Ми говоримо їм, що це "завершена справа", але вони продовжують говорити нам: "Жодна угода не є завершеною справою", - зазначив Акар.

"Ми робимо те, що передбачають звичайні двосторонні угоди. Хоча час від часу виникають деякі питання, ми раді, що до цих пір не було різкого повороту... Туреччина також веде підготовку до потенційного застосування США закону про санкції", - сказав він.

Турецькі військові почали вивчати експлуатацію систем С-400 в Росії

Нагадаємо, США висунули ультиматум Туреччині, надавши Анкарі трохи більше двох тижнів для відмови від придбання російських зенітно-ракетних комплексів С-400 і купівлі американського аналога - системи ПРО Patriot.

У Вашингтоні і раніше приймали спроби змусити Туреччину відмовитися від російської системи ПРО. США вважають, що Туреччина, яка є членом НАТО, ризикує зробити американську бойову техніку, зокрема винищувачі F-35, більш вразливою після одночасного використання її з російським комплексом С-400.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.