Посол в ЄС назвав головне очікування Європарламенту від Зеленського і нової Ради

Середа, 22 травня 2019, 13:58

Посол України при ЄС Микола Точицький заявив, що головним очікуванням Європейського парламенту від нового президента та нового скликання Верховної Ради буде неухильне продовження курсу внутрішніх реформ та подальша боротьба з корупцією.

Як повідомляє "Європейська правда", про це дипломат заявив у інтерв’ю парламентській газеті "Голос України".

Посол висловив упевненість, що в результаті виборів у Європарламент, які відбудуться цими вихідними, в ЄП збережеться проєвропейська більшість, яка формуватиме проукраїнську більшість. 

Єврокомісар попередила про можливе втручання РФ у вибори до Європарламенту

У контексті зміни влади в Україні Точицький підкреслив: Європарламент декларує, що визначальним є європейський вибір українського народу, а не політичні персоналії чи результати виборів.

"Саме тому Європарламент та інші інституції ЄС будуть так само тісно співпрацювати над поглибленням інтеграції України з ЄС і з новим президентом України, і з майбутнім новим складом Верховної Ради України", - впевнений дипломат.

Мігранти з України вперше балотуються в Європарламент за списками партій Польщі

Точицький підкреслив, що Європарламент нового скликання не змінить своїх очікувань від України.

"Головним очікуванням Європейського парламенту від України, її політичного керівництва та українського парламенту, як і зараз, буде неухильне продовження амбітного і всеохоплюючого курсу внутрішніх реформ та подальша безкомпромісна боротьба з корупцією", - сказав він.

При цьому, за його словами, дороговказом багатьох реформ в Україні надалі залишатиметься Угода про асоціацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: