Поліція заморозила банківський рахунок племінниці Асада в Лондоні

Середа, 22 травня 2019, 14:26

Британська поліція заарештувала лондонський банківський рахунок племінниці сирійського президента Башара Ассада після того, як він використовувався для відмивання грошей, щоб уникнути санкцій.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

22-річна Анісех Чавкат погодилася віддати майже 25 тисяч фунтів стерлінгів, виявлених на її рахунку в банку Barclays. Цей випадок може стати початком жорстких дій проти дітей спільників режиму президента Асада, які продовжують вести розкішний спосіб життя у Британії.

П'ять років тому Міністерство внутрішніх справ Британії видало Чавкат візу для навчання в університеті в Лондоні, незважаючи на те, що на її матір, сестру президента, поширюються суворі фінансові санкції, накладені на сирійський режим. Її батько очолював військову розвідку Сирії.

Чавкат живе в орендованій квартирі вартістю 60 тисяч фунтів стерлінгів на рік. Вона чотири роки навчалася просторовому дизайну в Лондонському коледжі і зараз вчиться в аспірантурі.

США звинуватили режим Асада в новому застосуванні хімічної зброї

Національне агентство Британії по боротьбі зі злочинністю встановило, що на її рахунок в Barclays було перераховано 151 387,95 фунтів стерлінгів за допомогою 56 грошових переказів, зроблених по всій країні в 2017 і 2018 роках. Передбачається, що ці гроші були переведені представниками режиму Асада через посередника на Близькому Сході, використовуючи злочинну мережу "smurfing" у Британії.

Глава мережі, відомий як "Папа Смурф", використовує помічників-"смурфиків" для переказу відносно невеликих сум грошей - менше 10 000 фунтів стерлінгів - на рахунок кінцевого одержувача, щоб уникнути перевірок на відмивання грошей.

Слідчі виявили, що за один день кошти були зараховані на рахунок Чавкат у відділеннях на півночі Лондона, в Лідсі, Бірмінгемі і Сент-Олбансі.

Британська влада загалом заморозили 161 млн фунтів стерлінгів, імовірно пов'язаних з режимом Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.