Вікіпедія в ЄСПЛ вимагає зняти заборону сайту в Туреччині

П'ятниця, 24 травня 2019, 09:51

Вікіпедія подала позов проти Туреччини до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) через дворічну заборону сайту в країні.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Турецький суд заборонив Вікіпедію на території країни

Фонд Вікімедіа стверджує, що заборона онлайн-енциклопедії порушує право на свободу вираження поглядів. Доступ до Вікіпедії в Туреччині заблоковано з квітня 2017 року.

"У Фонді Вікімедіа ми вважаємо, що вільний доступ до знань і свобода вираження поглядів є фундаментальними правами людини.

Сьогодні ми звертаємося до Європейського суду з прав людини, міжнародного суду, який розглядає справи про порушення прав людини у межах Ради Європи, щоб попросити суд скасувати більш ніж дворічне блокування Вікіпедії в Туреччині", - йдеться у заяві Фонду Вікімедіа, який керує Вікіпедією.

29 квітня 2017 року Туреччина перекрила всі доступи всередині країни до інтернет-енциклопедії Вікіпедія. Посадовці повідомили, що вжили адміністративні заходи, проте не пояснили їхньої причини.

ЗМІ тоді писали, що Туреччина вимагала у Вікіпедії видалити контент, що пов'язує країну з терористичними угрупованнями, але керівництво сайту відмовилося виконувати таку вимогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.