Росія внесла до "чорного списку" Вікторію Нуланд – росЗМІ

П'ятниця, 24 травня 2019, 10:43

Російське видання "Коммерсант" повідомило, що Росія внесла до "чорного списку" колишню помічницю Державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторію Нуланд, яка на посаді опікувалась українським напрямком.

Як повідомляє "Європейська правда", про це виданню стало відомо від джерела в російському міністерстві закордонних справ.

Вікторія Нуланд планувала взяти участь у закритій міжнародній конференції в Москві 20-21 травня та у зв’язку з цим подала запит на отримання російської візи.  Втім, як відзначає газета, у візі колишній топ-чиновниці Держдепартаменту США відмовили.

Нуланд: санкції – вибір РФ, і їх посилять, якщо вона не виконуватиме Мінськ-2

У МЗС РФ виданню уточнили, що Вікторія Нуланд внесена до російського "чорного списку". Цей список російська влада склала у відповідь на введення США персональних візових і фінансових санкцій щодо цілої низки російських посадовців.

На відміну від американського чорного списку російський реєстр ніде в повному обсязі не публікувався. Про те, що їм заборонено в'їзд до РФ, американські громадяни дізнаються вже після подачі документів на візу.

Нуланд: ми продовжуватимемо чинити опір агресії Росії

Як зазначає видання, раніше в отриманні російської візи було відмовлено декільком американським конгресменам і колишньому послу США в РФ Майклу Макфолу.

Вікторія Нуланд, будучи на посаді помічника Державного секретаря США, під час Революції гідності особисто відвідувала Майдан та підтримувала українських протестувальників. Після зміни влади в 2014 році вона залишалася одним з головних гравців у регіоні.

На початку травня Вікторія Нуланд виступила на слуханнях в Конгресі США, де висловилася за подальше посилення санкцій відносно Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.