Глави МЗС Німеччини і Франції в четвер прилетять до Києва

Вівторок, 28 травня 2019, 13:17

У четвер, 30 травня, Україну зі спільним візитом відвідають глави МЗС Німеччини Гайко Маас і Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Як повідомляє "Європейська правда", про це "Укрінформу" повідомив заступник глави АП Вадим Пристайко, який мав низку робочих зустрічей у Берліні в понеділок.

Заступник глави АП: Німеччина буде однією з перших країн, яку відвідає Зеленський

"Тридцятого числа в нас будуть два міністри закордонних справ – Франції та Німеччини - зі спільним візитом", - сказав Пристайко.

Посол України у Німеччині Андрій Мельник також підтвердив, що готується візит очільника німецького зовнішньополітичного відомства.

"Надзвичайно важливо і символічно, що вже на десятий день після інавгурації президента Володимира Зеленського член федерального уряду, міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас здійснює візит до Києва.

Меркель поговорила з Зеленським про Мінськ і нормандський формат

Ми розглядаємо його як знак потужної політичної підтримки України з боку нашого стратегічного партнера", - сказав дипломат.

Напередодні Пристайко відвідав Берлін, де зустрівся з радником із зовнішньополітичних питань канцлерки Ангели Меркель. За словами Пристайка, на зустрічі вони обговорили "як рестартувати "Мінськ". 

24 травня Меркель провела телефонну розмову із Зеленським, під час якої вони підтвердили необхідність повної реалізації Мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.