У Косові вимагають зняття імунітету з російського співробітника місії ООН

Середа, 29 травня 2019, 14:55

Головний прокурор Косовської Митровиці Шикері Сила звернувся до державних органів влади з вимогою скласти запит на зняття дипломатичного імунітету зі співробітника місії ООН у Косові, росіянина Михаїла Краснощекова.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Insajderi.

Сила направив офіційне прохання керівнику протокольної служби Косова Орхану Хайрізі та міністерству закордонних справ, які у свою чергу мають звернутися до голови місії ООН у Косові Захіра Таніна з проханням зняти імунітет з Краснощекова.

"Пишу вам про справу Михаїла Краснощекова, який народився 17 лютого 1956 року в Москві, Росія, співробітника місії Організації Об'єднаних Націй в Косово що підлягає кримінальному переслідуванню в рамках справи щодо подій в Митровиці", - йдеться в листі прокурора.

У запиті головного прокурора Митровиці повідомляється, що він почав розслідування щодо російської посадової особи і семи інших осіб за "участь у злочинній організації, що здійснює кримінальний злочин і хуліганство" і "перешкоджання посадовим особам у виконанні їхніх обов’язків".

Як повідомлялося, на півночі Косова на території чотирьох здебільшого населених сербами муніципалітетів затримано більше двох десятків сербів та босняків за підозрою в організованій злочинності і корупції.

Президент Косова Хашим Тачі підтвердив також затримання росіянина.  За його словами, співробітник місії ООН прикривався своїм дипломатичним статусом, щоб завадити діям поліції. Пізніше росіянина відпустили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: