У Брюсселі 13 травня обговорять майбутнє "Східного партнерства"

П'ятниця, 3 травня 2019, 12:52

Міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу та країн "Східного партнерства" 13 травня у Брюсселі обговорять майбутнє ініціативи СхП.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявили у прес-службі Європейської Ради.

Міністерська зустріч "Східного партнерства" збере міністрів закордонних справ ЄС та їхніх колег з шести країн "Східного партнерства" - Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови і України.

Головуватиме на зустрічі високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні.

"Очікується, що міністри наголосять на важливості "Східного партнерства", оскільки у 2019 році відзначається його десята річниця", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що міністри закордонних справ підіб'ють підсумки щодо зобов'язань, взятих у листопаді 2017 року на саміті "Східного партнерства". Вони обговорять виконання порядку денного "20 ключових завдань СхП на період до 2020 року", схвалених на саміті.

Крім того, міністри розглянуть подальші перспективи майбутньої співпраці та обговорять політичні пріоритети на найближчий період. 

Того ж дня президент Європейської Ради Дональд Туск прийматиме лідерів країн "Східного партнерства" на вечері, яка розпочнеться о 18:30 за місцевим часом.

14 травня відбудеться конференція високого рівня з нагоди 10-ї річниці "Східного партнерства".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.