Пілоти скандинавського перевізника припинили страйк, через який скасували тисячі рейсів

П'ятниця, 3 травня 2019, 14:47

Скандинавська авіакомпанія SAS досягла домовленості з профспілкою пілотів, що означає кінець страйку, який тривав цілий тиждень.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

"Я радий повідомити нашим клієнтам і співробітникам, що тепер ми можемо залишити цей конфлікт позаду", - повідомив генеральний директор SAS Рікард Густафсон в Стокгольмі в четвер пізно ввечері.

Це означало, що рейси авіакомпанії повинні були вилетіти за розкладом в п'ятницю, але все ж існував ризик затримок і подекуди скасувань.

"Зараз ми працюємо з трафіком, але потрібен деякий час, перш ніж все повернеться до норми", - сказала головний прес-секретар SAS Фрея Аннаматц в п'ятницю вранці. Вона порадила пасажирам, які подорожують у п'ятницю, перевірити сайт авіакомпанії на предмет актуальної інформації.

Густафсон повідомив, що рух повністю нормалізується протягом приблизно 24 годин, іншими словами, до вечора п'ятниці. Це частково обумовлено, що багато літаків опинилися не в потрібному місці через страйк.

Страйк майже півтори тисячі пілотів у Данії, Норвегії і Швеції розпочався тиждень тому. За цей час були скасовані більше 4 тисяч рейсів, постраждали інтереси понад 380 тисяч пасажирів.

Шведська асоціація пілотів авіаліній, яка ініціювала страйк, раніше заявила, що місяці переговорів не змогли принести рішення щодо "погіршення умов роботи пілотів, непередбачуваних графіків роботи і відсутності безпеки на робочому місці".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.