Віце-прем’єр розраховує на ухвалення в Раді енергетичного додатку до Угоди з ЄС

П'ятниця, 31 травня 2019, 11:32

Віце-прем’єр з європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе сподівається, що наступного тижня парламент розгляне оновлений "енергетичний" додаток до Угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда"

"Йдеться про Додаток 27, затвердження якого стане індикатором готовності України та Європейського Союзу поглиблювати співробітництво в енергетичній сфері з метою досягнення повної інтеграції ринків", - написала Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у Facebook.

В оновленому Додатку 27 до Угоди про асоціацію передбачаються нові енергетичні стандарти, які в перспективі наблизять Україну до повноправного членства в ЄС. Це нові правила, дотримання яких дозволить забезпечити інтеграцію України до внутрішнього ринку ЄС у секторах газу та електроенергії.

"В оновленому Додатку 27 до Угоди про асоціацію передбачається не просто право, а обов’язок європейських партнерів надавати Україні рекомендації з метою досягнення повної інтеграції енергетичного ринку України до енергетичного ринку ЄС та здійснювати двосторонній моніторинг наближення законодавства", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Як відомо, 15 травня Кабінет міністрів схвалив проект закону про ратифікацію рішення Ради асоціації Україна-ЄС про внесення змін і доповнень до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Нагадаємо, в Євросоюзі рекомендують Україні відтермінувати впровадження нового ринку електричної енергії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: