Юнкер розкритикував польські ЗМІ за порівняння Туска із Гітлером та Сталіним

відео
Вівторок, 7 травня 2019, 17:24

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що "абсолютно неприпустимо" порівнювати президента Європейської ради Дональда Туска з диктаторами Йосипом Сталіним і Адольфом Гітлером, як це було зроблено польським державним телебаченням.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Туск, колишній прем'єр-міністр Польщі і головний опонент правлячої націоналістичної партії "Право і справедливість", минулого тижня виступив з великою промовою у Варшаві та жорсткою критикою уряду.

Він закликав правлячих польських євроскептиків припинити зневажати верховенство закону і конституцію Польщі. ЗМІ раніше припускали, що Туск може повернутися в польську політику після того, як в листопаді закінчиться термін його повноважень в ЄС.

Після виступу у Варшаві державна телерадіокомпанія Польщі випустила відеоролик, прагнучи дискредитувати Туска як політика, який нібито переслідує німецькі, а не польські національні інтереси.

Відео починається з кадрів зустрічі Туска з німецьким канцлером Ангелою Меркель, а потім показані архівні кадри, зняті перед Другою світовою війною, на яких можна побачити підписання пакту Ріббентропа-Молотова, а також Сталіна і Гітлера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.