Росія завдала авіаударів по населених пунктах Сирії: є вбиті і поранені

Понеділок, 10 червня 2019, 11:52

Військово-повітряні сили режиму Башара Асада та Росії завдали ударів по населених пунктах в зоні деескалації на північному заході Сирії, в результаті чого загинули 6 мирних мешканців, ще 39 отримали поранення.

Про це, як передає "Європейська правда", повідомляє турецьке державне агентство Anadolu з посиланням на волонтерську організацію Управління цивільної оборони Сирії ("Білі каски").

Згідно з повідомленням, минулої ночі авіаударів зазнали район Хан-Шейхун, населений пункт Теманія, селища Шейх Ідріс, Мааршурін і Ет-Тух в провінції Ідліб, а також райони Латаміне і Кефер Зіта на півночі провінції Хама. Зазначено, що кількість жертв може зрости.

Джерела в сирійській опозиції повідомили, що авіаудари по Хан-Шейхун, населеним пунктам Латаміне, Кефер Зіта і Мааршурін завдала авіація Росії.

"Два літаки піднялися в повітря з авіабази Хмеймім", - сказали в опозиції.

США попросили Німеччину про допомогу в Сирії

У травні в результаті обстрілів та авіаударів сил режиму Башара Асада, союзницьких проіранських терористичних угруповань і ВПС Росії по Ідлібу загинув 231 мирний житель, зокрема 59 дітей, ще 659 отримали поранення.

На початку червня міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила сирійсько-російський військовий альянс у використанні "коктейлю із забороненої та змішаної зброї" для атак на мирних мешканців північно-західної частини Сирії. За її даними, починаючи з 26 квітня, в районах, контрольованих антиурядовими групами в провінціях Ідліб, Хама і Алеппо, щодня відбуваються сотні атак, в результаті яких вже загинули понад 200 мирних осіб, зокрема діти.

17 вересня 2018 року на переговорах в Сочі між президентами Туреччини та Росії була досягнута домовленість про створення демілітаризованої зони в сирійському Ідлібі. Війська Асада і РФ в порушення положень систематично обстрілюють населені пункти, розташовані в зоні деескалації.

Сирійські повстанці, підтримані Туреччиною, заявляють, що Москва і сирійський уряд намагаються захопити контроль над двома ключовими магістралями в їхньому останньому анклаві на північному заході країни.

Асад прагне відновлення контролю над стратегічними магістралями М5 і М4 від Алеппо до Хами і Латакії на узбережжі Середземного моря, двома найважливішими транспортними артеріями довоєнної Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.