В РФ хочуть припинити нищити санкційну їжу і відправляти її на корм худобі

Вівторок, 11 червня 2019, 17:40

У Росії виступили з ініціативою припинити знищення санкційної продукції і почати відправляти її на переробку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал RNS.

Раніше за запитом Ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини Росспоживнагляд надав перелік з пропозиціями, зокрема, заборонити знищення санкційної продукції.

Росспоживнагляд пояснив пропозицію про знищення санкційної продукції, заявивши, що продукти харчування, придатні для вживання, але такі, що не відповідають технологічним регламентам, можна використовувати інакше.

На думку представників відомства, санкційні продукти "недоцільно захоронювати на полігонах і знищувати". Замість цього Росспоживнагляд пропонує робити з продукцією наступне: переробляти в корм тваринам, компостувати і використовувати в якості джерела біологічного газу в біоенергетиці, виготовляти різні субстрати на біотехнологічних виробництвах.

В РФ прозвітували про знищення 25 тисяч тонн санкційної їжі

Відомство пропонує встановлювати порядок використання та переробки харчових відходів на законодавчому рівні.

Президент РФ Владімір Путін у кінці липня 2015 року підписав указ про знищення починаючи з 6 серпня того ж року продуктів, заборонених до ввезення в країну в рамках контрсанкційних заходів. Уряд дозволив нищити таке продовольство будь-яким законним способом.

На думку російської влади, знищення санкційних продуктів допомагає скоротити потік продуктової контрабанди, оскільки вона стає економічно невигідною.

Як повідомлялося, санкційний сир в Росії нищили з допомогою бульдозера і катка.

Така ж доля чекала на європейські яблука, персики, свинину, томати тощо.

Не обійшлося і без курйозів - зокрема, громадськість збурила інформація про те, як в Татарстані протягом дня 10 людей і бульдозер нищили три тушки санкційних угорських гусей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.