Єврокомісар прибуде до Москви на газові переговори

Середа, 12 червня 2019, 07:51

Заступник президента Єврокомісії з питань енергетики Марош Шефчович прибуде до Москви 13 червня для обговорення питань українського транзиту газу після 2019 року.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Речниця Єврокомісії на брифінгу у вівторок підтвердила візит "для обговорення транзиту газу після 2019 року". Шефчович зустрінеться з міністром енергетики РФ Александром Новаком, першим віце-прем'єром, міністром фінансів Антоном Сілуановим, а також з представниками підприємницьких кіл.

Шефчович наприкінці травня приїжджав до Києва на інавгурацію президента Володимира Зеленського і наголосив, що у сфері енергетики ЄС сподівається на продовження реформ, зокрема на анбандлінг "Нафтогазу".

Також віце-президент Єврокомісії нагадав про завершення з наступного року транзитної угоди з "Газпромом".

У Москві він має намір оголосити що "українська сторона готова до якнайшвидшого відновлення газових переговорів".

Нагадаємо, на початку квітня у Єврокомісії заявили, що хочуть до літніх канікул у серпні провести тристоронні переговори з РФ і Україною щодо умов транзиту газу після 2019 року.

Угода про транзит між Росією та Україною закінчиться наприкінці цього року, і ще не було підписано жодного нового контракту.

У січні Єврокомісія висунула пропозицію НАК "Нафтогаз України" та російському "Газпрому" щодо умов транзиту газу після 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.