Санкції проти РФ можливо зберегти навіть у разі її прощення в Раді Європи – Клімкін

Середа, 12 червня 2019, 10:11

Глава МЗС України Павло Клімкін упевнений, що обмеження проти російської делегації можна буде зберегти навіть у разі повернення росіян до ПАРЄ.

Про це міністр написав у своїй колонці для "Європейської правди".

"Стоячи над прірвою (де опинилася через бажання допомогти Росії та отримати свої гроші), Рада Європи все ще має можливість зробити крок назад", - переконаний Клімкін.

Клімкін розказав, що зробить Україна у відповідь на повернення росіян до ПАРЄ

"Навіть ухваливши резолюцію про власну капітуляцію перед РФ у її нинішньому вигляді, ПАРЄ все одно матиме можливість застосувати до російських депутатів деякі обмежувальні заходи", - стверджує міністр.

Зокрема, російських депутатів можуть позбавити права вносити проекти резолюцій та рекомендацій, вносити письмові декларації, бути доповідачем, ініціювати термінові та поточні дебати тощо, представляти Асамблею в інших органах РЄ та на інших міжнародних заходах.

Ар’єв просить Зеленського про зустріч через ситуацію з Росією в ПАРЄ

"І якщо Рада Європи хоча би трохи дбає про репутацію, то по максимуму використає той санкційний інструментарій, який матиме. Одним словом, навіть за сумного для нас розвитку подій, санкції щодо Росії в Асамблеї можуть бути відновлені", - впевнений Павло Клімкін.

Нагадаємо, регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

Асамблея розгляне затверджений комітетом проєкт резолюції наприкінці червня.

Детальніше читайте у колонці міністра: "Чи є життя після санкцій: що робитиме Україна у разі повернення росіян до ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.