РФ вимагає за затриманий в Балтійському морі естонський корабель 720 тисяч євро

Середа, 12 червня 2019, 14:55

Російська влада вимагає 720 000 євро застави для звільнення естонського судна Roxen, затриманого в травні за вилов риби у винятковій економічній зоні Російської Федерації.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал ERR.

"За 7,5 тонн спійманої риби від нас хочуть 720 000 євро застави", – сказав Райво Баум, член правління естонської фірми Morobell, якій належить судно.

Суму застави призначили в кінці минулого тижня, на цьому тижні Morobell планує її заплатити.

"В укладеному між Євросоюзом і Росією договорі про рибальство сказано, що в подібних випадках слід призначати розумну суму застави для звільнення судна, але на нашу думку, це не розумна сума", – сказав Баум, додавши, що підприємству не залишається нічого іншого, як виплатити її.

Російська прикордонна охорона затримала судно Roxen, що ходить під фінським прапором, 10 травня. Судно супроводили в калінінградський морський рибний порт. Екіпаж судна складається з чотирьох осіб громадян Естонії. Райво Баум раніше говорив ЗМІ, що сталася навігаційна помилка. За його словами, траулер виловив у водах ЄС близько 350 тонн риби, в російських водах – 7,5 тонн.

Баум сказав, що не можна бути впевненим у тому, що російська влада звільнить судно після сплати застави, оскільки капітану пред'явлено кримінальне звинувачення і судно можна розглядати як засіб скоєння злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.