У Німеччині бачать шанс для рестарту "нормандських" переговорів

Середа, 12 червня 2019, 16:23

У Берліні все ще чекають реакції Москви на мирні пропозиції президента України та сподіваються на відновлення переговорів у Нормандському форматі на вищому рівні ближчим часом.

Про це сказав керівник робочого штабу "Україна" в МЗС ФРН Андреас Протманн, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ".

"Ми сподіваємося, що зараз буде шанс для рестарту. Хоча перші сигнали з Москві не є дуже обнадійливими, але ми сподіваємося, що Росія подумає двічі та повернеться за стіл переговорів. Ми дійсно сподіваємося, що зустрічі в Нормандському форматі відновляться незабаром", - сказав дипломат.

Він визнав, що кроки України останнього часу, які спрямовані на пошуки миру, є поки односторонніми, і "було би добре, якби Росія в якісь момент відреагувала". Німеччина зі свого боку готова допомагати, зокрема, розмовляючи з РФ.

При цьому дипломат не погодився із закидом, що Захід тисне на Україну та штовхає її до "компромісів", оскільки дуже добре розуміє, що "компроміси" можуть вплинути на внутрішньополітичну ситуацію в країні.

"Процес має бути перезапущений новою командою. Ми можемо стверджувати, що буде продовження дуже тісного нашого контакту з колегами в Києві", - запевнив представник німецького зовнішньополітичного відомства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.